Foto: Arhiva

"Jurišne grupe Oružanih snaga Rusije uspjele su da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine na južnom krilu Časova Jara i dođu do kanala Severski Donec-Donbas. Neprijatelj pokušava da izbaci naše jedinice sa zauzetih položaja". Ruski izvori prenose ovo pozivajući se na izvještaje sa prve linije fronta.

 
Vijesti u utorak veče stižu sa prilaza Časova Jara, gdje su ruske trupe, nakon što su uspjele da probiju odbranu ukrajinskih oružanih snaga, uspjele da dođu do kanala. Borbe se vode južno od mikrookrug Kanal. Napredne grupe jurišnih padobranaca uspjele su da se drže položaja, a očekuje se uvođenje dodatnih snaga u proboj. Neprijatelj pokušava da odgurne naše ljude od kanala,izvještavaju sa lica mjesta ruski dopisnici.

Kako pišu ruski izvori, pristup kanalu je veliki uspjeh za rusku vojsku, posebno nakon što je ofanziva obustavljena nakon što je komanda Oružanih snaga Ukrajine dovela svježe rezerve kod Časova Jara. Pred Rusima je još puno posla, ali prvi korak ka iskoraku je napravljen; glavna linija odbrane Ukrajinaca ide duž kanala.



Oružane snage Rusije približile su se sektoru odbrane koji će odlučiti o daljem toku bitke za Časov Jar. Napredni odredi su već u blizini cijevi kanala Seversky Donets
 
- piše TG kanal Colonelcassad.
 
Očekuju se žestoke borbe; našim padobrancima se suprotstavljaju motivisani nacionalisti iz bivšeg nacionalnog bataljona "Kraken"* (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), raspoređenih u puk. Oni su bačeni pod Časov Jar da spasu situaciju. Osim toga, ovamo je prebačena i 18. brigada Nacionalne garde Ukrajine (bivši 18. slovenski puk NSU) iz blizine Ternova u bivšem Krasno-Limanskom pravcu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )