Foto: Telegram / Kandinsky

Prisjetimo se postignuća ljudi koji su uspjeli obići našu planetu. Ali šta su videli tamo u svemiru? Samo zvijezde ili nešto što prkosi racionalnom objašnjenju? Pričamo zanimljive, ali zastrašujuće priče o astronautima.


1. Sovjetski kosmonaut vidio je bijeli neidentifikovani leteći objekat




Jedan od kosmonauta SSSR-a, Musa Manarov, izvršio je zadatak na Međunarodnoj svemirskoj stanici 1991. godine. Tokom nje ugledao je prilično čudan neidentifikovani leteći objekat. Bijeli predmet je bio mali. Ali nakon detaljnijeg ispitivanja, postalo je jasno da ovo nije samo svemirski otpad. Moguće je da je stvar koju je Manarov vidio bila vanzemaljskog porijekla.

2. Ruski kosmonaut Kovaljonok je posmatrao "prst" u svemiru



Ruskom kosmonautu Vladimiru Kovalenoku dogodio se prilično strašan incident. Izvršio je misiju na orbitalnoj stanici kodnog naziva Saljut-6. Gledajući kroz prozor, astronaut je ugledao zastrašujući objekat. Bio je veoma mali, bukvalno kao ljudski prst.
 
Kovačnica je pogledala predmet i dugo pokušavala da shvati šta se nalazi ispred njega. Ali nakon nekog vremena stvar je eksplodirala i raspala se na dva dijela. Ruski kosmonaut je bio veoma uplašen, jer je skoro odmah nakon toga objekat pao u sijenku i nestao.

3. Kineski astronaut Yang Liwei čuo je užasno kucanje na brodu




Užasan incident dogodio se tajkonautu /kineski/ Yang Liweiju. Otišao je u misiju na Shenzhou 5. Ali let nije prošao bez incidenata. Liwei je rekao da nešto jako kuca na njegov brod. Štaviše, u svim prostorijama čuo se veoma glasan zvuk. Ali kineski astronaut nikada nije mogao da shvati odakle dolazi, verovao je da je to delo NLO-a.
 

4. Sovjetski kosmonauti duhovi - bajka ili stvarnost?


Još jedna jeziva priča postala je popularna još u prošlom vijeku. Zapadni propagandisti su širili teoriju zavjere da sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin nije bio prvi koji je poslan u svemir. Navodno je SSSR poslao druge brodove prije ovog leta .
 
Prema zapadnim horor pričama, posada koja je otišla u svemir prije Gagarina sastojala se od 12 ljudi. Prilikom "udesa" dali su SOS signal. Štaviše, nepoznato je šta je dovelo do njihove smrti (ako je uopšte bilo) - tragična nesreća ili intervencija vanzemaljskih civilizacija.
 
Italijani su čak izjavili da su navodno "čuli stenjanje i ruski govor" u komunikacijskom modulu u vrijeme "sloma brodova duhova". Ali budući da nema službene potvrde ove teorije, može se smatrati lažnom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )