Foto: Arhiva/Ilustracija

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću (37) iz Velike Kladuše zbog prijetnji terorističkim napadom.Bajrektareviću je nekoliko dana prije obilježavanja vjerskog praznika Bajrama na društvenoj mreži postavio poruku kojom je terorističkim napadom prijetio široj populaciji stanovništva nazivajući ih između ostalog "nevjernicima" i "mnogobošcima".

Bajrektareviću je nekoliko dana prije obilježavanja vjerskog praznika Bajrama na društvenoj mreži postavio poruku kojom je terorističkim napadom prijetio široj populaciji stanovništva nazivajući ih između ostalog "nevjernicima" i "mnogobošcima".
 
Ova objava objavljena je u nedjelju, 7. aprila, uz njegovu fotografiju u maskirnim pantalonama sa automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom sa arapskim slovima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 
Njemu je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, uticati na svjedoke, te ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.
 
Bajrektarević, kome se na teret stavlja krivično djelo terorizam, nakon objave je identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokaz u postupku. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )