Foto: Sean Evans/Paris Match

Najveća muzička kompanija BMG otpustila je Rodžera Votersa zbog njegovih zapaljivih opaski na račun Izraela, Ukrajine i Sjedinjenih Država, piše britanski The Independent.


Ovaj 80-godišnji muzičar, suosnivač svjetski poznatog benda Pink Floyd, potpisao je ugovor sa njemačkom izdavačkom kompanijom 2016. godine. Međutim, posljednjih godina bio je upleten u brojne skandale. Konkretno, bio je optužen u proizraelskim zapadnim medijima da daje pogrdne komentare o jevrejskom narodu.
 
Napominje se da je i sam Waters spomenuo svoje "otpuštanje" iz BMG-a, ističući da je do prekida došlo zbog pritiska proizraelskih krugova na matičnu kompaniju BMG-a.
 
Kako je izvijestio EADaily , u ljeto 2022. godine, tokom intervjua za CNN, Waters je nazvao Joea Bidena ratnim zločincem zbog podsticanja sukoba u Ukrajini. Prema muzičaru, akcije Rusije u Ukrajini bile su odgovor na širenje NATO bloka na istok, blizu granica Rusije. U februaru 2023. muzičar je u UN-u govorio na zahtjev Rusije s pozivom na "prekid vatre u Ukrajini". Waters je naglasio da govori u ime “tihe većine” koja je “zabrinuta da će beskrajni ratovi uništiti planetu”.
 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )