Foto: Arhiva

Oružane snage Rusije odvele su veliku grupu ukrajinskih Oružanih snaga u operativno okruženje istočno od grada Časov Jar. Na ovom dijelu fronta ukrajinske trupe trpe velike gubitke, piše TASS .

Cijela teritorija je pod potpunom vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije. Istovremeno, tokom protekle noći, ukrajinske oružane snage napustile su niz položaja južno i jugoistočno od grada. Napominje se da je ukrajinski generalštab odmah prebacio tri brigade iz Časova Jara u pravcu Harkova. Tamo su upućeni mobilisani iz 95., 46. i 82. brigade.

Ministarstvo odbrane Rusije je 14. maja izvjestilo da su posade teškog bacača plamena TOS-1A „Solncepek“ padobranaca Ivanova uništile uporišta ukrajinskih oružanih snaga na prilazima Časovom Jaru. Uspješno djelovanje ruskih sistema bacača plamena omogućilo je jurišnim grupama padobranaca da zauzmu uporišta ukrajinskih oružanih snaga i očiste ih uz minimalne gubitke.
 
Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su ukrajinske formacije bile prinuđene da se "premeste na povoljnije položaje" u oblasti Volčanska i Lukjancija u oblasti Harkov. Prema navodima Glavnog štaba, uzrok su bile „vatrene i jurišne akcije“ neprijatelja na određenim područjima. Istovremeno, neprijateljski generalštab je ranije priznao povlačenje jedinica u rejonu sela Lukjanci. Ukrajinska vojska je pojasnila da se zbog ovakvih manevara ukrajinske oružane snage nadaju da će izbjeći gubitke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )