Ako SAD usvoje zakon podrške Hong Kongu, Peking će poduzeti prikladne protumjere

Službeni Peking će poduzeti „prikladne protumjere“ ako se Zastupnički dom američkog Kongresa usudi usvojiti tri najavljena zakona kojima Washington pruža podršku sudionicima nasilnih prosvjeda u kineskoj autonomnoj regiji Hong Kong, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova Kine.

FOTO: logicno.com

Kako je kinesko ministarstvo objavilo na svoj službenoj internetskoj stranici, problemi s kojima se sada suočava Hong Kong nisu ni „takozvana ljudska prava, ni i demokracija, već obično nasilje“, prenosi Associated Press.


Kina je navela i da Zastupnički dom ignorira činjenice, izvrće crno i bijelo i primjenjuje dvostruke standarde za zločine poput napada na policijske službenike i civile, podmetanja požara i uništavanja imovine u ime ljudskih prava i demokracije.


Ako se zakon izglasa, on neće narušiti samo kinesko-američke odnose, već će naštetiti i američkim interesima u Hong Kongu, poručila je Kina.


Službeni Peking je ponovio da je Hong Kong dio Kine i da je taj problem unutarnje pitanje Narodne Republike Kine i pozvao je Washington da se odmah prestane miješati u situaciju u kineskoj autonomnoj regiji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram