AMS: Kolovozi vlažni u većini krajeva

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske posebno izdvajaju putne pravce Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad. 

Danas i sutra izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza na magistralnom putu, na petlji u Gradišci, zbog čega će se saobraćaj odvijati usporeno, pa vozače iz AMS mole za strpljenje. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika, a postavljena je privremena signalizacija. 

Na magistralnom putu, na ulazu u Brod iz pravca Donjeg Svilaja /naselje Struge/, od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30, a propuštan 15 minuta zbog deminiranja terena. 

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog. 

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila. 

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. 

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/Federacije BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen. 

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe, zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina, opštini Čelinac, izmijenjen je režim saobraćaja. 

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari. 

Zbog klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica. 

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. 

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini, na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone tone. 

Na području Federacije BiH, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog radova na uređenju škarpi i kosina na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram