Bahatio se koliko NIJE MOGAO DA PLATI: Vozaču oduzet “audi” zbog više od 55.000 KM kazni

Pripadnici Uprave policije MUP Srednjobosanskog kantona, pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije korona virusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja bezbjednosti saobraćaja.

FOTO: srpskainfo.com

Između ostalog, cilj ovih mjera i radnji je smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama. Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu.

U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo činjenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Pripadnici PS Travnik su tokom proteklog dana, u mjestu Nova Bila, opština Travnik, kontrolisala je vozača P. S. (28) iz Trnova, koji je upravljao vozilom “audi Q7”.

Tom prilikom je utvrđeno da je vozač višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto. U saradnji sa nadležnim organima, protiv vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu, kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram