Boračka organizacija Bijeljine obilježava Dan odbrane grada

Miodrag Stevanović, predsjednik Boračke organizacije, istakao je da se 31. mart 1992. godine nikada ne smije zaboraviti jer je tih martovskih i aprilskih dana Bijeljina sačuvana kao Koridor života Srpske , dodavši da su se Srbi organizovali i spriječili nasilno preuzimanje vlasti od strane muslimanskih snaga koje su bile dobro naoružane.

- Najvažnije je bilo da grad Bijeljina ostane u sastavu Srpske, jer kad je bio prekinut koridor i kad smo imali velika stradanja u Krajini i kada djeca nisu mogla da dobiju kiseonik, da je sve to moralo da ide kroz Bijeljinu. To je bio povod da se vodi velika bitka Koridor života da bi se spojila srpska Krajina sa Srbijom. Važnost tih događaja je sigurno što je Srpska tih dana počela svoj život i što je opstala - rekao je Stevanović.

Cvijetin Simić, koji je 1992. godine bio predsjednik SO Bijeljina, istakao je da Dan odbrane grada i dalje nije u kalendaru značajnih datuma koje obilježava Gradska uprava u Bijeljini.

- Nezvanično obrazloženje te činjenice je da vlast nema većinu da usvoji odluku o uvrštanju 31.marta 1992. godine u kalendar značajnih datuma - rekao je Simić.

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram