BORBA PROTIV KORONA VIRUSA U BRČKOM Stiglo četiri hiljade zaštitnih maski iz donacije Kine BiH

Minister civinih poslova u Savjetu ministara BiH Ankica Gudeljević uručila je danas Siniši Miliću, gradonačelniku Brčkog 4.000 maski iz kontigenta pomoći koji je Bosni i Hercegovini dionirala Narodna Republika Kina, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.

FOTO: Vlada Distrikta Brčko/Ustupljena fotografija

– Prije sedam dana stigao je prvi kontigent pomoći Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i iz tog kontigenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak jer će uskoro stići još medicinskih potrepština iz Kine i o tome ćemo, kako to bude stizalo, obavještavati javnost- rekla je Gudeljevićeva.

Gradonačelnik Siniša Milić  se  zahvalio kineskoj ambasadi na pomoći koju su pružili u vrijeme pandemije virusa korona.

– Mi ćemo već naredne sedmice dobiti još jedan kontigent  pomoći iz Narodne Republike Kine, koja je komercijalnog karaktera. I u toj nabavci imali smo ogromnu pomoć njegove ekselencije Ji Pinga i otuda još jednom zahvalnost za sav njihov angažman u vrijeme ove pandemije – rekao je Milić.


Milić  je takođe izrazio zahvalnost ministarki Gudeljević na podršci i  njenom angažmanu da u ovoj  raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt dobije svoj dio navedeno je u saopštenju iz Vlade.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram