DANAS JE DAN ŠVALERA I LJUBAVNICA! Svi oni koji KRIJU LJUBAV večeras će razmeniti bezobrazne poklone!

Dan uoči Svetog Valentina 14. februara ili Dana zaljubljenih u Americi i zemljama Zapadne Evrope, posebno u Velikoj Britaniji, obeležava se kao nezvanični praznik ljubavnika

FOTO: pixabay.com

Dan ljubavnice (Mistres dej), kako piše britanski "San", odabran je kao dan za slavlje partnera koji iz raznoraznih razloga kriju ljubav. 

- Danas većina nevernih žena i muškaraca proslavlja zabranjenu vezu ili seks-aferu, a sutra će imati reprizu proslave sa stalnim partnerom - piše britanski "San".

Sajt za sklapanje vanbračnih veza "Gleeden" nedavno je sproveo istraživanje koje je pokazalo da 52 odsto brakolomnika svoju tajnu vezu proslavlja 13. februara. Pokloni koji se tada razmenjuju mnogo su smeliji i bezobrazniji nego oni koji su rezervisani za stalne partnere.

- Ljubavnici su dosta opušteniji, pa zato biraju i malo bezobraznije poklone, dok stalni partneri igraju na sigurnu kartu - kažu bračni terapeuti.

Pet odsto ispitanika izjavilo je da će Dan zaljubljenih provesti u društvu svoje tajne ljubavi sutradan posle praznika (15. februara), a čak 12 odsto preljubnika izjavilo je da će biti sa ljubavnikom ili ljubavnicom baš na Dan zaljubljenih.

Ko više švrlja i sa kim?

Neke možda neće iznenaditi podatak da muškarci više varaju od žena, i to za oko 10 odsto. Nedavno američko istraživanje, u kome je učestvovalo više hiljada ispitanika, otkrilo je da se partneri najčešće varaju sa prijateljima ili kolegama s posla, a najčešći razlozi za takve veze su dosada ili nedostatak seksa.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram