DETALJI ISTRAGE UBISTVA U BRČKOM Osumnjičenom produžen pritvor, žrtvu pregazio automobilom

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Dušanu I. (21) osumnjičenom da je prije mjesec, teškim povređivanjem automobilom, lišio života Slavena Marčetu.

FOTO: srpskainfo.com

Pritvor osumnjičenom za krivično djelo ubistva produžen je zbog opasnosti od bjekstva.

– Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv D.I. zbog sumnje da je 16. maja oko 21.20 sati, u ulici Bijeljinska, kada je M.S. nakon nesporazuma s njim u saobraćaju izašao iz vozila, naglo startao svoj automobil, te njegovim prednjim dijelom udario oštećenog i oborio ga na tlo. Sumnja se da je potom vožnjom unazad prešao pneumatikom preko nogu oštećenog nakon čega se dao u bjekstvo u pravcu Bijeljine, dok je M.S. zadobivši povrede glave usljed pada, kroz nekoliko sati preminuo, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Prije isteka jednomjesečnog pritvora, koji mu je određen odmah nakon hapšenja i tužilačkog ispitivanja, Tužilaštvo Distrikta predložilo je produženje ove mjere prema osumnjičenom ocjenjujući da i dalje postoje razlozi koji opravdavaju njegovo zadržavanje u pritvoru, prenosi Avaz.

– Na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva, pa je produžio pritvor D.I. za još dva mjeseca, stoji u saopštenju.

Nakon produženja pritvora Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, neodložno nastavlja istragu u ovom predmetu.

Dušan I,uhapšen je 17. maja nakon što je dan ranije automobilom pregazio Marčetu i pobjegao s mjesta događaja. Povrijeđeni je s teškim povredama prevezen u UKC Tuzla, gdje je preminuo 17. maja.

Ubistvu je predhodila svađa u saobraćaju, pa se Dušan I. sumnjiči da je namjerno udario Marčetu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram