DO DONOŠENJA KONAČNE ODLUKE SUDA Odgođeno poništenje diplome Osmici

Inspektorat Republike Srpske odobrio je odgađanje poništenja diplome direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću Osmici do donošenja konačne sudske odluke u upravnom sporu koji se vodi pred Okružnim sudom u Banjaluci, rečeno je u Inspektoratu.

FOTO: Faktor.ba/RAS Srbija

Banjaluči Univerzitet za poslovne studije, na kojem je Mehmedagić stekao spornu diplomu, je, posredstvom punomoćnika, podnio Inspektoratu Srpske zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.


Rješenjem Ministarstva odbijena je žalba Univerziteta za poslovne studije na rješenje republičkog prosvjetnog inspektora. Protiv tog drugostepenog rješenja ova visokoškolska ustanova je pokrenula upravni spor pred banjalučkim Okružnim sudom.

U zahtjevu se navodi i da bi izvršenjem ovog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet i za Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odgađanja izvršenja.


Ranijim rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora Univerzitetu za poslovne studije je naloženo da poništi Mehmedagićevu diplomu i proglasi je ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske. Na rješenje inspektora blagovremeno je izjavljena žalba drugostepenom organu, koji je nakon sprovedenog postupka odbio žalbu kao neosnovanu.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram