Đokić brani genseka SNSD-a

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić smatra da Luka Petrović nije u sukobu interesa ako u isto vrijeme obavlja funkciju direktora „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) i izvršnog sekretara SNSD-a.

FOTO: capital.ba

„Statut nije mijenjan, to je samo pojednostavljenje procedure. To je i ranije bilo u Statutu. Bila je namjera da se promijeni i nešto više od toga, ali se to nije desilo, pa smo vratili staro rješenje“, rekao je Đokić za portal CAPITAL.


Dodao je da je u jednom dijelu omogućeno da generalni direktor ERS može da bude politički angažovan, kao što je i ranije stajalo.


„Samo smo sad to dodatno precizirali. Smatram da to nije nikakav sukob interesa“, rekao je Đokić.


Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da Vlada zbog genseka SNSD-a mijenja Statut „Elektroprivrede“.


Prema našim saznanjima trebale su da budu brisane odredbe kojima je zabranjeno da član Uprave ERS bude osoba koja obavlja izvršnu funkciju u političkoj stranci.


To znači da bi bile otkonjene sve prepreke da Luka Petrović, sekretar SNSD-a, najveće partije u RS odbaci status vršioca dužnosti i bude imenovan za generalnog direktora.


Petrović je na funkciju vršioca dužnosti imenovan u novembru prošle godine umjesto Radmile Čičković koja se nije puno zadržala na tom mjestu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram