Dragan Bjelogrlić o saradnji sa Joksimovićem

Snimanje filma i serije o Tomi Zdravkoviću uveliko je počelo u Valjevu, a producenti priznaju da ovaj zadatak nije nimalo lak za njih, ali da spremaju ostvarenje koje će ući u anale. Dragan Bjelogrlić ističe da mu se ideja Joksimovića svidjela čim ju je saslušao, piše Blic.

FOTO: BLIC

– Kada mi je prije pet godina Željko došao sa tom idejom da radimo film, nisam nijednog trenutka pitao zašto, već sam odmah prihvatio to kao dobru ideju. Nisam ranije previše znao o Tominom životu, već više njegove pjesme. Kasnije kad sam pomenuo da hoću da radim film o njemu, takođe me niko nije pitao zašto baš o Tomi, već kao da su svi to podrazumjevali, kao da je to potpuno normalno – navodi Bjelogrlić i dodaje:

– Ovo je možda po prvi put priča o vremenu koje je trajalo od 50-ih do 90-ih godina. Faktički mi ćemo da napravimo put kroz tu bivšu SFRJ sa neke distance od 30 godina. Imao sam priliku da upoznam Tomu 80-ih godina, tako da ovo neće biti samo priča o njemu već i o ljudima koji su činili to vrijeme.

– Imali smo problem koje od pjesama da uđu u film i seriju jer Toma ima opštepoznatih bar 30 numera. Naravno u film neće moći sve da uđe, ali to je film i o drugim ljudima gdje ćemo vidjeti i Miku Antića, Zorana Radmilovića, Tozovca, Kemala Montena, Lepu Lukić, Silvanu i mnoge druge. Kad pomislite na te ljude, imate osjećaj kako tog vremena više nema i budi vam nostalgiju zato je velika odgovornost na nama. Takođe, Toma je imao jako intenzivan život i scenario se zato dugo pisao – navodi Bjela i dodaje da su uz pomoć Zdravkovićeve porodice uspjeli da prikupe najviše detalja iz života čuvenog pjevača:

– Najviše sam saznao iz razgovora sa ljudima koji su mu bili bliski. Prije svega, sa bratom Novicom, on mi je najviše pomogao, ali i sa Zoranom Kalezićem koji mu je bio blizak, kao i s Gocom, njegovom poslednjom suprugom.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram