DRŽAVLJANIN BiH IZA REŠETAKA Graničari spriječili krijumčarenje stoke iz Srbije

Policijski službenici granične policije u Zvorniku spriječili su 21. maja krijumčarenje stoke iz Srbije u BiH, u mjestu Karakajsko polje.

FOTO: srpskainfo.com

Policijski službenici PGP Zvornik su na obali rijeke Drine zatekli državljanina BiH M.Č. s putničkim motornim vozilom “džeta” bez registarskih oznaka i dva teleta koja su prevezena iz Srbije preko rijeke Drine. Nakon uočavanja policijskih službenika, dvije nepoznate osobe su se čamcem udaljile u smjeru Srbije.

Osigurano je lica mjesta, a zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje obaviješten je dežurni tužilac Tužiteljstva BiH te je osoba uhapšena. Od njega je uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, a izvješće o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljeno u redovnoj proceduri.

Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija Postrojbe granične policije Zvornik, koji se uspješno bore s velikim prilivom migranata u sprječavanju njihovih pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice na području Zvornika i ulažu maksimalne napore s ciljem otkrivanja i sprječavanja prekograničnog kriminala, saopšteno je iz Granične policije BiH, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram