DVIJE DECENIJE OD OSNIVANJA STRANKE Ivanić: PDP izrasla u veliku, stabilnu i modernu partiju (FOTO)

Kao neko ko je prije 20 godina osnovao PDP srećan sam sto sam ovdje i danas, rekao je počasni predsjednik ove stranke Mladen Ivanić pred početak 9. Sabora PDP na kojem će biti svečano obilježene dvije decenije od osnivanja stranke, te izabran predsjednik i potpredsjednici partije, te usvojene dvije deklaracije.

FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija


Ivanić je istakao da je PDP izrasla u veliku, stabilnu i modernu partiju, te da vjeruje da će i narednih 20 godina davati svoj doprinos u životu građana Srpske.


– PDP je partija kojoj je stalo da ovo društvo gradi na principima na kojima funkcionišu sva moderna društva. Da bude društvo u kome se poštuje zakon, red i koji će biti dio ekonomskog razvoja, dio šire cjeline, a ne izolovan – naveo je Ivanic.



Komentarišući ne formiranje vlasti na nivou BiH, Ivanić je rekao da nije iznenađen jer je evidentno da su u pitanju tri potpuno različite koncepcije koje jedna drugu isključuju.


– Sad će godina dana kako sam rekao da se vlast neće formirati jer nema želje za kompromisom. Njima niko ne brani da formiraju vlast. Najveću štetu neće trpiti partije, ni SNSD, ni SDA, ni HDZ,  već građani – istakao je Ivanic. On je rekao kako se boji da će čak i dio projekata koji su već bili dogovoreni stati zbog međusobnih inaćenja.

– Ne vidim ko od njih može napraviti iskorak – dodao je Ivanić. On smatra da dogovora neće biti još najmanje pola godine, a sve bliže je mišljenju da ove tri stranke možda neće postići dogovor ni do kraja mandata.

Generalni sekretar PDP Milko Grmuša istakao je da ce na današnjem Saboru stranke usvojiti čitav niz važnih dokumrnata, od kojih su neki interne prirode, a neki više vizualnog karaktera.


– Imamo novi logo, novi web sajt na istoj adresi. Ono što će ostati isto je činjenica da je Branislav Borenović predložen za predsjednika partije i da je jedini kandidat tako da ćemo danas dobiti novog – starog predsjednika – istakao je Grmuša. Dodao je da ce PDP danas poslati poruku da je čovjek mjera svih stvari, da trebamo da poštujemo ovu zemlju, da trebamo poštovati jedni druge.


Poslanica PDP u parlamentu Srpske Jelena Trivic rekla je da je očigledno da Republila Srpska u političkom i svakom drugom smislu čeka 20 izazovnih godina.


– Osjetim u PDP jednu snagu koja to moze da iznese i da bude lider budućih političkih i društvenih dešavanja – rekla je ona. Trivićeva je istakla da je PDP pokazala da može biti i vlast i opozicija.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram