„Elektro – Hercegovina“ uzima kredit od tri miliona KM

BANJALUKA – Nakon što je Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“ raspisao tender za hitnu nabavku kredita od 10 miliona KM, još jedno preduzeće iz sistema „Elektroprivrede RS“ uzima milionski kredit. „Elektro-Hercegovina“ planira da se zaduži tri miliona KM, a novac će biti iskorišćen za nabavku softvera i reorganizaciju elektroenergetskog sektora.

FOTO: capital.ba

Tender za izbor banke koja će kreditirati ovo zavisno preduzeće ERS raspisan je danas, a zainteresovane banke ponude mogu dostaviti do 5. avgusta.

„Predmet ovog postupka je nabavka kreditnih sredstava u iznosu od tri miliona КM za zajedničke nabavke sa Matičnim preduzećem aplikativnih softvera i usluge reorganizacije elektroenergetskog sektora u skladu sa važećom regulativom“, navedeno  je u tenderskoj dokumentaciji.

„Elektro – Hercegovina“ se zadužuje na pet godina sa uključenim grejs periodom od šest mjeseci.

Portal CAPITAL je prošle sedmice objavio da je „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ (RiTE) zapao u finansijske probleme i da je u potrazi za bankom koja mu u veoma kratkom roku može odobriti kredit od deset miliona maraka za plaćanje dospjelih obaveza. Kako bi održala tekuće poslovanje milionski kredit podigla je i „Elektro – Bijeljina“, o čemu smo pisali u tekstu Preduzeća ERS-a imaju sve veće probleme s likvidnošću.

CAPITAL je ranije pisao i o reorganizaciji „Elektroprivrede RS“ i namjeri ovog preduzeća da ide u otkup akcija od malih akcionara, posebno onih koji su protiv odluka uprave ERS-a.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram