FIFA NE RIZIKUJE Infantino: Fudbal će krenuti tek kad svi budu BEZBJEDNI

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije Đani Infantino, istakao je da ne zna kada će se fudbal opet početi da se igra.

FOTO: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/EPA

Prvi čovjek svjetskog fudbala je istakao da neće dozvoliti da se takmičenjima krene dok ne bude siguran da niko neće da bude ugrožen.


– Sve lige i nacionalni savezi prate instrukcije Svjetske zdravstvene organizacije. Želim da se zahvalim medicinskim radnicima koji su pravi heroji. FIFA će dati sve od sebe da pomogne u ovim teškim trenucima . U Evropi i Južnoj Americi trudićemo se da pomognemo koliko god možemo. Pogledajmo kalendar takmičenja nacionalnih timova, regulacije, modifikacije i prelazne rokove. Svi moramo da napravimo ustupke. Ovo su teška vremena- rekao je INfantino za italijansku Gazetu

Rekao je da je svjetska ekonomija ugrožena što će se odraziti na fudbal.


– Ne znamo kada će svijet opet normalno funkcionisati. Ovdje vidimo priliku, jer možemo da napravimo reformu u fudbalu. Možda ćemo imati drugačiji format, možda manje turnira. Ne treba praviti naučnu fantastiku, već pogledati kolika je šteta napravljena i kako da je saniramo. Ponavljam, svi činimo ustupke. Nećemo morati sve da gradimo od nule. Spasimo fudbal zajedno – poručio je Infantino.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram