(FOTO) SKANDALČINA! KOŠARKAŠIMA PARTIZANA ZABRANJEN ULAZ NA KIM!

Košarkaši Partizana zadržani su na prelazu Jarinje gde im Kosovska policija ne dozvoljava da pređu na teritoriju KIM.

Košarkaši se nalaze na administrativnom prelazu Jarinje.

Kako saznajemo, oni insistiraju da pređu ali im policija ne dozvoljava.

Crno-beli su dugo čekali na granici, čak su i sklonili obeležja Partizana, kako ne bi bilo problema sa prelaskom administrativne linije.

Čekalo se u autobusima, a plan je bilo da se ide kolima, auto po auto, i da se tako pređe na Kosovo. Međutim, Albanci su vratili prvi auto i čekala se odluka da li da se krene alternativnim putevima.

Na kraju je definivitno odlučeno da Partizan ne može da prođe, a preporuka kancelarije za Kosovo i Metohiju bila je da se ne ide alternativnim putem, pa crno-beli neće otići na Kosovo.

Podsetimo, delegacija Partizana je trebalo da bude na Svesrpskom saboru, koji je planiran sa početkom od 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, koji se organizuje sa ciljem da se ukaže na to da se srpski narod ne miri sa getoizacijom i namerom Prištine da Srbi napuste Kosovo i Metohiju.

Takođe,  košarkaši Partizana su nakon protesta od 15 časova trebalo da odigraju revijalnu utakmicu sa košarkašima KK Trepča, u sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Trepče, Bojan Jakšić, obrazložio je za Telegraf zbog čega su crno-beli vraćeni sa administrativne linije:

- Košarkaši partizana su vraćeni sa prelaza Jarinje uz obrazloženje da svoj dolazak na Kosovo i Metohiju nisu najavili kao klub, već su bili u privatnim kolima kao fizička lica. Trebalo je da dođu na Kosovo da daju podršku narodu, a planirano je bilo i da posete hram Svetog Dimitrija.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram