Halidu Bešliću nedostaje porodica, unuci najviše: Mogu raditi sve, mogu mi i dubiti na glavi

Otkako je snaha Halida Bešlića Mahira dobila posao u Offenbachu gdje se preselila sa suprugom, pjevačevim sinom Dinom i njihovim blizancima Lamijom i Belmin – Kanom (5), Halid kaže da se osjeća kao bez desne ruke. Nedostaju mu sin, snaha, a najviše unuci.

FOTO: expresstabloid.ba


– Ne mogu dočekati avgust. Još sitno brojim do dana kad će se sin, snaha i unuci vratiti iz Njemačke. Tad ćemo na pravi porodični odmor u Makarsku – rekao je Halid.


Otkako su se rodili, dedo Halid i nana Sejda svakodnevno su pomagali sinu i snahi. Halid im je kupio stan na istom spratu zgrade u kojoj i on živi.


– Svaki dan sam bio s njima barem sat-dva. Živio sam u stanu pored sina, dijelio nas je zid. Ujutro sam kod njih pio kafu, a unučići su skakali po meni. Pričali, trčali… a sad toga nema – kaže pjevač za 24sata.


Zato će, čim porodica dođe u Sarajevo, nadoknaditi sve propušteno. Halid se sa sinom čuje svaki dan, a unuci se guraju da preko Skypea pričaju s dedom. On ne skriva da im sve dopušta.


– Mogu raditi sve, mogu mi i dubiti na glavi. Najčešće mi govore: ‘Deda, daj pare’. Vidjeli su pare, ali ne znaju šta je to. Smiješno mi je bilo kad nakon druženja s njima krenem kući, a oni za mnom viču ‘A gdje su pare?’ – smije se Halid.


Dok ne dočeka da zagrli najmilije, pjevač radi punom parom. Nekoliko dana odmarao se u Neumu, a sad ga čekaju već dogovoreni koncerti. Snimio je i nove pjesme, pa najavljuje da će na jesen izaći i novi album.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram