HEROJSKA POBEDA SRBIJE! Iskupljenje "orlova" za sve: Moćni Bogdan izrešetao Amere u finalu pre finala!

Bilo je ovo finale pre finala... Košarkaši Srbije bili su bolji od selekcije SAD u borbi za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu -

FOTO: fiba

Naši momci su odigrali prvu četvrtinu iz snova... Sve loše što se desilo u prethodna dva meča ostalo je iza Srbije. Bogdan je pogodio četiri trojke, a izabranici selektora Đorđevića igrali su kao u transu. Postigli su 32 poena, dok je Amerika ostala na samo sedam (negativan rekord ove selekcije na SP).

Naravno, rival se vratio u meč. Uspeli su da smanje prednost u drugoj deonici i vrate se. Srbija je imala rešenje, na svaki atak Vokera i drugova usledio je dobar potez naših momaka.


Odbili smo nalete i na kraju slavili. Stigla je uteha za sve. Kao da su se ruke odvezale a Srbija je plesala kao nekada.


Opustile su se ruke našim momcima. Kao da je spao pritisak i Srbija je igrala kako se od nje očekivalo. 


Kada je bilo teško pogađao je Bogdanović (28 poena). Rešetao je koš rivala, ali odlične role imali su i Lučić (15 poena) i Micić (10 poena).


fiba

Igrali smo timski za razliku od utakmica protiv Španije i Argentine. Svako je dao doprinos u velikoj pobedi. Možda nam ovo ne donosi ništa na papiru, ali pobeda nad sjajnim timom predstavlja veliki podstrek za dalje.


Selektor Đorđević je zacrtao da pobedi Amere, nije se nadao da će to uraditi u borbi za peto mesto, ali ispunio je još jedno obećanje.


fiba

Za peto mesto borićemo se protiv boljeg iz meča Poljske i Češke, a i pored toga što medalja neće stići u Srbiju, upisana je još jedna velika recka. Pobeda iskupljenja koja donosi mir. 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram