HRONIKA NOVINARI IZBAČENI IZ SUDNICE Ročište u slučaju ubistva Krunića zatvoreno za javnost

Novinari su jutros izbačeni iz sudnice Okružnog suda u Banjaluci uoči statusnog ročišta kojim je trebalo početi suđenje optuženima za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, javlja novinar Srpskainfo.

FOTO: srpskainfo.com

Brojne novinarske ekipe ostale su ispred suda, a dio novinara koji su ušli u sudnicu zamoljeni su da napuste prostorije. Sve je po naredbi suda i nije do nas, govorili su sudski policajci.

Iako zvaničnog obrazloženja nije bilo, niti su ga novinari dobili pismenim putem, nezvanično statusno ročište nije glavni pretres pa ga je sud zatvorio za javnost, kao i izjašnjenje o krivici optuženih.

Pod jakim mjerama obezbjeđenja optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić jutros su dovedeni u sud u pratnji Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske.

Nikada se ovako nešto nije događalo od reforme pravosuđa u Srpskoj.

Sekretar suda obratila se novinarima da je odluku donijela predsjednica Okružnog suda Banjaluka Marija Aničić Zgonjanin, ali detaljnijeg objašnjenja zbog čega je takva odluka i na osnovu kojeg zakona i člana, nije bilo.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram