IPAK SU HUMANI Radnici Hitne pomoći VOZILI DASKE umjesto pacijenata, ali za to imaju DEBELO OPRAVDANJE

Da nas više ništa ne može iznenaditi uvjerili smo se po ko zna koji put. Nakon objavljivanja fotogafije koja je izazvala buru reakcija, a na kojoj službenim vozilom Doma zdravlja Bijeljina, umjesto pacijenata prevoze daske, Srpskainfo je saznala o čemu se zapravo radi.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina dr Duško Milovanović objasnio je spornu situaciju.– Sanitetsko vozilo, u kojem su prevožene daske, je zbog starosti i dotrajalosti planirano za rashod. U njemu se već mjesecima ne voze pacijenti. Radnici ove zdravstvene ustanove, koji su ga iskoristili za prevoz dasaka za potrebe naše Tehničke službe, su to znali. Nećemo ih sankcionisati zbog toga, ali smo ih upozorili da vode računa jer su, eto, nesrećnim slučajem, dospjeli u žižu javnosti i izazvali reakciju javnosti  – istakao je Milovanović za Srpskainfo.

Dom zdravlja u Bijeljini, inače, ima osam moderno opremljenih sanitetskih vozila koja služe za prevoz pacijenata.

– Sporno vozilo biće povučeno iz upotrebe dok ne budu skinute zvanične oznake Hitne službe, kako se ne bi zbunjivali građani i izazivali zlonamjerni komentari – naglasio je Milovanović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram