ISTRAGA EKSPLOZIJE U PEKARI Napadač postavio ručnu bombu

Nakon eksplozije u pekari u Stanarima istražioci su pronašli kašiku od ručne bombe, saznaje Srpskainfo.

FOTO: srpskainfo.com

-Tačne okolnosti se još uvijek utvrđuju, ali napadač je najvjerovatnije koristio ručnu bombu koju je postavio u plinsku peć u pekari – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Policija je pokrenula istragu nakon što je u pekari u Stanarima aktivirana eksplozivna naprava postavljena u plinskoj peći.

Nakon detonacije, na sreću nije bilo povrijeđenih radnika, ali je pričinjena materijalna šteta.

– Policijskoj stanici 2. maja oko 17 časova, prijavljeno je da se u jednoj pekari u Stanarima dogodila eksplozija u unutrašnjosti plinske peći, koja je od strane radnika stavljena u funkciju. Tokom navedene eksplozije došlo je do oštećenja peći bez dodatnih oštećenja inventara i drugih predmeta u unutrašnjosti pekare – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju kako povrijeđenih nije bilo.

– Izvršenim uviđajem od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Stanari utvrđeno je da je do eksplozije došlo usljed aktiviranja nepoznate ekplozivne naprave koja se nalazila u unutrašnjosti plinske peći. Do aktiviranja navedene naprave je najvjerovatnije došlo usljed rada peći i postizanja veće radne temperature – naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je slučaj okvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram