“IZGUBIO SAM BRATA ZBOG GREŠKE LJEKARA” Pjevač doživio veliku porodičnu tragediju

Pjevač Aco Pejvoić izgubio je brata jer ljekar koji je vodio trudnoću njegove majke nije vidio da ona nosi blizance, što je dovelo do tragičnog ishoda.

FOTO: srpskainfo.com

Uprkos mirnom odrastanju, njegovu porodicu zatekao je nemili događaj 1976. godine, kad je njegova majka, koja je nosila blizance, greškom ljekara donela na svijet samo jedno dijete.

– Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni ljekar iz Beograda nije vidio da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila. Brat koji je uspio da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pjesmi „Mali Radojica“, o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispjevana legenda. Vremenom sam to prihvatio kao božju volju. Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega – zapalim mu svijeću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali svijeća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba cijeniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš. Zato smo svi mnogo pazili mlađeg brata, koji je danas momčina od dva metra i bavi se košarkom u našem rodnom gradu – ispričao je pjevač u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

Aco Pejović je, inače, odrastao sam u prigradskom naselju Kolovrat, sa četiri godine starijim bratom Predragom i šest godina mlađim Radojicom, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram