Karađorđeva šnicla od krompira

Neobična verzija čuvenog jela

SastojciKoličina
krompir4 kom
Dr Milk Tamnavski mladi kajmak100 g
jaja4 kom
brašno10 kašika
prezle150 g
sopo ukusu
crni luk1 glavica
ulje1 dl

Kako pripremiti

  • Skuvajte krompir sa ljuskom. Oljuštite ga i ispasirajte viljuškom. Dodajte dva jaja, tri kašike brašna, prezle, so i biber po želji, pa sve dobro izmješajte. Tako pripremljenu masu stavite na alu-foliju, rastanjite je kao pljeskavicu i po sredini stavite kajmak, lagano foliju umotajte u rolnu da dobijete oblik Karađorđeve šnicle. Šniclu umočite u jaja i prezle i pržite na vrelom ulju dok ne porumeni. Prelijte tartar sosom i poslužite.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram