KAŽNJENI SA 199.000 KM Preventivne mjere za sedam dana prekršilo 158 ugostitelja, četiri objekta zatvorena

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, inspektori su u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 199.000 KM, dok je za četiri ugostiteljska objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

FOTO: Srpskainfo

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice obavili 2.693 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, saopšteno je iz Inspektorata RS.

–  Prekršaj je počinilo 158 subjekata. Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, broj osoba koje mogu boraviti istovremeno u objektu i korišćenje lične zaštitne opreme – navodi se u saopštenju.

S obzirom na veoma nepovoljnu epidemiološku situaciju u RS, inspektori nastavljaju sa intenzivnim kontrolama, svim raspoloživim kapacitetima, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.

– Imajući u vidu da borba sa virusom korona traje već godinu dana, te da su svi privredni subjekti upoznati sa mjerama kojih se trebaju pridržavati, evidentno je da nedogovorni pojedinci svjesno krše epidemiološke mjere, zbog čega i snose posljedice u skladu sa zakonom. Pozivamo poslovne subjekte da se pridržavaju preventivnih mjera i ne izlažu riziku od kažnjavanja, te da imaju na umu da jedan dolazak inspektora u toku dana ne znači da su izuzeti od ponovne posjete. Poslovni subjekti koji poštuju mjere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo S, ne treba da brinu zbog dolaska inspektora – poručuju iz Inspektorata RS.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram