KO ĆE BITI GRADSKI MENADŽER Jelena Trivić će volontirati u timu za razvoj ekonomije u Banjaluci

Banjaluka bi mogla dobiti gradskog menadžera, mada to neće biti Jelena Trivić kako je to ranije najavljeno.

FOTO: Srpskainfo

Naime, ljetos je prilikom predstavljanja kandidata PDP za gradonačelnika Banjaluke najavljeno da je kandidat ove partije za tu funkciju Draško Stanivuković, a da će nosilac liste odborničke liste i kandidat za budućeg gradskog menadžera biti Jelena Trivić.

Tom prilikom je rečeno da će ona sa “svojim saradnicima kreirati i sprovesti ključne administrativne i ekonomske reforme kako bi Banjaluka u naredne četiri godine postala uređen i prosperitetan grad”.

Planovi
Stanivuković je na lokalnim izborima dobio podršku glasača i novoizabrani je gradonačelnik Banjaluke, ali je u međuvremenu izgleda došlo do promjene u planovima kada je u pitanju pozicija gradskog menadžera.

Stanivuković je potvrdio da Trivićeva neće biti gradski menadžer i da su “pojedine stvari rečene na tom predstavljanju pogrešno prenesene”. Naveo je da će Trivićeva biti dio tima koji će raditi na unapređenju ekonomije u Banjaluci.

– Plan je da u oblasti unapređenja ekonomije, što obuhvata čitav niz pitanja od dovođenja novih investicija, rasterećivanja privrede kada su u pitanju određene takse, nameti i tako dalje, bude desetak raznih pozicija gdje će ljudi raditi, ali neće biti plaćeni  – kazao je Stanivuković i dodao da će Jelena Trivić, “kao i drugi kvalitetni kadrovi, imati učešće u razvoju grada kroz pozicije, koje će biti čisto volonterske”.

24/7
Na pitanje da li će Banjaluka dobiti gradskog menadžera Stnivuković je odgovorio da njegov tim o tome intenzivno razmišlja.

– Svi veliki gradovi imaju gradskog menadžera, koji  je vrsta direktora, radi dio operative i može se posvetiti važnim oblastima u gradu. Kako je gradonačelnik otvoren prema građanima i nekim strateškim pravcima, tako je menadžer neko ko je zadužen za projekte i investicije. U slučaju da odlučimo da krenemo u tom pravcu, to će morati biti ime koje je u stanju da svojim autoritetom uradi važne projekte, koji se odnose na nove investicije i radna mjesta. Ako se odlučimo na taj korak, to mora biti neko ko će 24 sata dnevno biti dostupan, posvećen tom poslu i čija je pozicija, kao i gradonačelnika, vezana za grad – objasnio je Stanivuković.

Investitori
Naglasio je da pozicija gradskog menadžera važna jer investitori koji hoće da dođu u grad “moraju imati nekoga na koga mogu računati”.

– Ja znam koliko je ljudi, ozbiljnih preduzetnika, govorilo da u prethodne četiri godine nisu mogli doći do gradonačelnika. Razlozi za to mogu biti objektivni, možda je imao drugih obaveza i jednostavno nije stizao. Zato tu treba biti neko kome će to biti obaveza i ko će voditi računa o privredi i preduzetništvu i, naravno, da napravi privredni bum u gradu – precizirao je on. 

Kandidati
Iako je jasno da Jelena Trivić neće biti gradski menadžer pitali smo novoizabranog gradonačelnika da li ima kandidata ili više njih koje razmatra za ovu funkciji.

– Ima nekih sedam do osam imena u vidu, ali i tu trebamo proširiti vidike. Ne bih sada da licitiram imena, jer se radi o važnoj poziciji. Imamo još vremena da o tome donesemo odluku – kazao je Stanivuković.

Narodna poslanica Jelena Trivić je kao nosilac liste PDP na proteklim lokalnim izborima osvojila 13.102 glasova, što je apsolutni rekord.

Trivićeva će se odreći odborničkog mandata i ostati u Narodnoj skupštini RS.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram