Koalicija koju predvodi SAD s dva zrakoplova F-15E je uništila svoja skladišta municije u Siriji

Prema pukovniku Mylesu B. Cagginsu, dva zrakoplova F-15E međunarodne antiterorističke koalicije pod vodstvom Washingtona izvele su zračni napad na cementaru Lafarge u Siriji, kako njihovo skladište streljiva ne bi moglo biti korišteno u terorističke svrhe.

FOTO: logicno.com

Američka koalicija uništila je napušteno skladište municije u Siriji nakon povlačenja, objavio je na Twitteru, pukovnik Myles B. Caggins.


“16. listopada, nakon odlaska ključnog osoblja i taktičke opreme, dva koalicijska zrakoplova F-15E izvela su uspješan i planiran zračni napad na tvornicu cementa Lafarge kako bi uništili deponiju streljiva i smanjili njezin potencijal za ponovnu upotrebu u vojne svrhe”, napisao je Myles B. Caggins.


ODLAZAK AMERIČKIH VOJNIKA SA SJEVERA SIRIJE


U srijedu, 16. listopada, koalicija predvođena SAD-om potvrdila je da je povukla svoje snage iz Raqqe i Tabke na sjeveroistoku Sirije, gdje će sirijska vladina vojska ući u skladu sa sporazumom s Kurdima nakon početka turske operacije Izvor mira.


Prema riječima predsjednika Erdogana, operacija je namijenjena stvaranju tampon zone na tursko-sirijskoj granici i olakšanju povratka sirijskih izbjeglica koje žive u Turskoj. Mnoge su države i organizacije osudile ovu ofenzivu, koju sirijske vlasti smatraju agresijom.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram