Koliko bivših partnera je previše?

Sudeći prema odgovoru polovine ispitanica i 46 odsto muškaraca, idealan broj partnera je 10, ni manje ni više

FOTO: dnevno.rs

Odgovor na to pitanje ponudio je britanski portal za spajanje partnera "Seeking Arrangement" nakon što je anketirao 1.000 svojih članova. Sudeći prema odgovoru polovine ispitanica i 46 odsto muškaraca, idealan broj partnera je 10, ni manje ni više. S druge strane, 36 posto ispitanica i 42 procenta ispitanika, bilo bi najsrećnije da osoba njihovog života ima nešto manje ljubavnog iskustva.


Takođe, postoje i oni koji preferiraju iskusnije osobe – tako 11 odsto pripadnica nežnijeg pola i 10 posto muškaraca priželjkuje osobu koja je imala između 10 i 30 partnera, dok samo tri odsto ispitanika traži osobu koja je imala više od 30 "veza“.


Sličnim pitanjem su se pozabavili i istraživači Univerziteta Indijana koji su ponudili rešenje za dilemu s koliko bi partnera trebalo da budete pre nego što odlučite da se skrasite.


"Suočeni s ovom dilemom, najbolja strategija za odabir bračnog partnera je izlaziti s dovoljno ljudi kako biste ustanovili osnovne standarde, a zatim se skrasiti sa sledećom osobom koju sretnete koja premaši lestvicu", objasnio je Piter Tod, vođa studije. Prema njegovoj formuli to je partner broj 12!


Prema njemu, ako ste izlazili s više od 12 osoba, tada ste verovatno previše izbirljivi, ali ako vaša "kolekcija" sadrži manji broj partnera, a niste još upoznali onog pravog, tada slobodno tražite još malo, prenosi Ordinacija.hr.


Koliko bivših imate u svojoj prošlosti?


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram