Koliko treba da traje savršen seks

Oduvijek slušamo priče o tome kako glavni problem u seksualnom odnosu između muškarca i žene jeste neusaglašenost oko toga koliko sam odnos treba da traje.

FOTO: pexels.com


Ipak, teoriju da žene više uživaju u dugom seksu, a da su muškarci naklonjeniji kratkim i eksplozivnim erotskim susretima, pobila je britanska studija.


Istraživanje u kojem je učestvovalo 3.000 osoba oba pola starosne dobi od 25 do 50 godina, pokazalo je da se muškarci i žene zapravo slažu kad je u pitanju dužina trajanje odnosa.


Ne računajući predigru, i jedni i drugi otkrili su da najviše uživaju u seksu koji traje 25 minuta!


Da budemo precizni, pripadnice nežnijeg pola otkrile su da njihov idelan odnos treba da traje 25 minuta i 51 sekundu, dok je jači pol "skratio" vreme na 25 minuta i 43 sekunde.


Praksa pak, pokazuje drugačije. Kad je reč o trajanju seksualnog čina svjetski prosjek je 16 minuta, a razlikuje se od zemlje do zemlje.


Amerikanci su u vrhu liste po dužini trajanja odnosa sa prosječnih 17 minuta i pet sekundi. Slijede Kanađani sa ravno 17 minuta, dok je prosjek stanovnika Velike Britanije 16 minuta i 58 sekundi.


Nažalost, istraživanje nije obuhvatalo naše zemlje, a kako domaći seksolozi često ističu, mi mnogo volimo da se šalimo na ovu temu, a znamo i da preteramo da se ne bi "obrukali", tako da je od nas gotovo nemoguće dobiti iskren odgovor.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram