KONAČNA ODLUKA Nastava u svim sarajevskim školama i fakultetima ODGAĐA SE DO DALJNJEG

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS donijelo je naredbu o odgađanju odgojno-obrazovnog procesa u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama te redovni nastavno-naučni proces na svim visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

FOTO: srpskainfo.com

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Anis Krivić je odluku donio nakon niza odluka svih nivoa vlasti u BiH o proglašenju nastanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom.

– Onlajn nastava u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo se nastavlja realizovati u skladu sa instrukcijama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS i Uputstvom za realizaciju prakse “Onlajn nastava” za osnovne i srednje škole – navodi se u odluci ministra Krivića.


Navodi se takođe kako se onlajn nastava na visokoškolskim ustanovama na području Kantona Sarajevo nastavlja realizovati u skladu sa odlukama nadležnih tijela visokoškolskih ustanova, piše Klix.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram