KRENUO LOV NA NAJVEĆE MAFIJAŠE, SICILIJA I NJUJORK KLJUČAJU: Stotine policajaca i FBI krenuli na porodice Incerilo i Gambino! (VIDEO)

Italijanska i američka policija pokrenule su koordinisanu akciju protiv velikih kriminalnih porodica koje su želele da obnove svoju bazu na Siciliji, izjavili su danas italijanski istražitelji.

FOTO: EPA/STEPHEN SPILLMAN

Više od 200 policajaca, uključujući i pripadnike FBI iz SAD sprovelo je u zoru 19 naloga za hapšenje pripadnika klana Incerilo u glavnom gradu Sicilije Palermu i porodice Gambino sa sedištem u Njujorku, preneo je Rojters.


Organizovana kriminalna grupa na Siciliji poznata kao Koza nostra je u stanju stalne promene od smrti šefa Salvatorea "Toto" Rine, koji je preminuo u zatvoru 2017. godine nakon što je proveo skoro četvrt veka iza rešetaka.


Rina je pokrenuo mafijaški rat na tom mediteranskom ostrvu 80-ih godina, prisiljavajući porodicu Incerilo na samonametnuto izgnanstvo u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je njegov klan preuzeo kontorolu nad teritorijom Palerma.


Porodica od tada pokušava da povrati svoj položaj potpomognuta snažnim saveznicima u Njujorku.


Istraga, nazvana" Nova veza ", utvrdila je da postoji jaka veza između Koza Nostre u Palermu i američkog organizovanog kriminala, sa posebnim osvrtom na moćnu kriminalnu porodicu Gambino u Njujorku, navodi se u policijskoj izjavi.


Prethodne optužbe uključuju ubistva, pranje novca i ilegalnu distribuciju droge.


Italijanska policija saopštila je da se osumnjičeni koji su danas uhapšeni suočavaju sa nizom optužbi uključujući pripadnost mafiji, iznuđivanje, prevare i "nelojalnu konkurenciju".


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram