Krizni štab: Maske ne moraju biti hiruške, ali je obavezno nošenje

BEOGRAD - Krizni štab za suzbijanje virusa korona donio je na današnjoj sjednici odluku da od sutra na području grada Beograda bude obavezno nošenje maske u gradskom prevozu i svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, saopšteno je iz Vlade Srbije.

FOTO: pixabay

Svi posjetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona ljepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vrijeme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske, navedeno je u saopštenju sa sjednice Kriznog štaba, na kojoj je raspravljno o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

U saopštenju je istaknuto da maske i dalje ne moraju biti hirurške i da su prihvatljive sve nehirurške i zaštitne maske koje građani eventualno sami naprave.

S obzirom na različitu epidemiološku situaciju u gradovima na teritoriji Srbije, Krizni štab će postepeno donositi mjere u određenim gradovima, koje svakoga trenutka mogu biti pooštrene ukoliko se ne budu poštovale ili se budu pokazale kao nedovoljno efikasne.

Što se ostatka Srbije tiče, najsnažnija preporuka svim građanima je da u svim zatvorenim prostorima i prevozu nose zaštitne maske, održavaju razdaljinu, koriste dezinfekciona sredstva i redovno peru ruke.

U Srbiji su juče registrovana 254 nova slučaja zaraženih virusom korona, a na respiratorima je 31 pacijent. Do sada je ukupno registrovano 14.046 zaraženih.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram