Krompir u rerni sa krmenadlama i povrćem

Za današnji ručak predlažemo vam da pripremite ukusni krompir u rerni sa krmenadlama i povrćem.

FOTO: N.N



Sastojci:

600 gr krompira

2 mrkve

2-3 zelene paprike 

1/2 tikvice

1 paradajz

malo brokolija

1/2 korjena celera;

crvena slatka mljevena paprika

tucana ljuta paprika

peršunov list

ulje

bijeli luk

biber

Krompir očistiti oprati i isjeći na kocke, posoliti, dodati bibera, bijelog luka u granulama, alevu slatku i tucanu papriku. Svo povrće isjeći na kockice dodati malo začina, soli, bijelog luka, ulja, peršunovog lista i sve izmješati sa krompirom.


Pleh podmazati uljem i istresti krompir sa povrćem u pleh. Ubaciti krmenadle i paradajz isječen na kriške koje ste posolili. Sve još premazati uljem i peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram