Kruzer kojem je odbijeno pristajanje u pet luka, stigao u Kambodžu

Kruzer koji je krstario morem nakon što mu pet luka u Aziji nije dozvolilo da pristane zbog straha da će putnici donijeti koronavirus, konačno je pristao u Kambodži.

FOTO: vijesti.ba

Na drugom kruzeru koji se nalazi u karanteni u Japanu, ima više od 200 zaraženih, ali brod kojem nije dopušteno pristajanje i na kojem je više od 2.000 putnika i članova posade nije prijavio slučajeve zaraze.

U utorak je, kruzer pokušao pristati u Bangkoku, ali mu to nije dozvoljeno. Brod tajlandske mornarice ispratio ga je iz Tajlandskog zaljeva, odakle je krenuo prema Kambodži.

Brod je u četvrtak ujutro napokon stigao u lučki grad Sihanoukville u Kambodži, javlja danas BBC.

- Samo to što smo ugledali kopno bio je trenutak za pamćenje - kazala je za Reuters putnica Angela Jones iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kruzer Westerdam, kojim upravlja američka linija Holland America, krenuo je iz Hong Konga 1. februara i na njega se ukrcalo 1.555 putnika i 802 posade.

Krstarenje je trebalo trajati dvije sedmice, a slično kao i Tajland, brodu nije dozvoljeno pristajanje u Tajvanu, Guamu, na Filipinima i u Japanu.

Kapetan broda Vincent Smit kazao je da će se brod usidriti izvan Sihanoukvillea kako bi se mogle provesti zdravstvene provjere na brodu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram