Lukašenko: Primorani smo na mobilizaciju vojske i zatvaranje granica

Bjelorusija je prinuđena da zatvori državnu granicu sa Litvanijom, Poljskom i Ukrajinom, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

"Primorani smo da povučemo trupe sa ulica, kako sam govorio, da polovinu vojske mobilišemo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, prije svega sa Litvanijom i Poljskom. Prinuđeni smo da ojačamo državnu granicu sa našom bratskom Ukrajinom", rekao je Lukašenko.


On je objasnio da Bjelorusiji nije potrebno priznanje rezultata proteklih predsjedničkih izbora od drugih zemalja.


"Danas su priključili još jednu, kako smatraju, termonuklearnu bombu. ‘Razneli’. U Briselu su se tome pridružili da li Evropski parlament ili Evropski savjet, koji takođe nisu priznali naše izbore“, istakao je Lukašenko.


"S tim u vezi želim da kažem sljedeće... Održali smo izbore u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. I ne treba nam nikakvo priznanje: izbori su održani i oni su legalni“, naglasio je šef države.


Lukašenko je istakao i da se nikada neće dogoditi blic-krig za preuzimanje vlasti u zemlji.


"Pod tim belo-crveno-bijelim zastavama pogledajte kakvi izrazi i riječi... To su oni smislili: blic-krig nije uspio. Bio je osuđen mnogo godina prije ovog blic-kriga. Nije se mogao dogoditi u našoj zemlji, nikada se neće dogoditi", rekao je Lukašenko govoreći na ženskom forumu "Za Bjelorusiju".

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram