Makron: Prebrodićemo krizu zajedno, izaći ćemo jači

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je u srijedu uveče da će francuski narod prebroditi krizu izazvanu virusom COVID-19 ujedinjen i jači.

FOTO: Tanjug

Pošto je najavio ponovo uvođenje vanrednog stanja i policijski čas kako bi se suzbila epidemija, Makron je u televizijskom gostovanju rekao:

"Poruka koju želim da pošaljem večeras je da trebam svakog od vas, potrebni smo jedni drugima, da pronađemo rješenja. Izaći ćemo iz ovog jači zato što ćemo biti više ujedinjeni. Prebrodićemo ovo zajedno", prenosi Rojters.

Vlada je u srijedu proglasila poslije tri mjeseca ponovo vanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski čas od 21 čas do šest ujutru u određenim žarištima uključujući Pariz, Marsej, Tuluz i još šest gradova.

"Moramo da reagujemo", rekao je Makron i naglasio da Francuska nije izgubila kontrolu nad korona virusom, ali da je "u zabrinjavajućoj situaciji".

U Francuskoj je juče registrovan 22.591 nov slučaj virusa korona, a povećan je i broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva izazvanih ovom infekcijom.

Istovremeno su za 24 sata umrle 104 osobe.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram