MANIJAK PROGANJAO ROZGU Muškarcu koji je uhodio pjevačicu prijeti osam mjeseci robije

Jelena Rozga, hrvatska pjevačica, ovo ljeto se našla u središtu skandala nakon što je priznala da ju je u izolaciji opsjedao nepoznati obožavalac.

FOTO: srpskainfo.com

Slobodna Dalmacija saznaje kako se radi o muškarcu protiv kojeg je Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo optužnicu.

Za državljanina Hrvatske koji živi u Njemačkoj traži se određivanje šest mjeseci zatvora, sa rokom iskušenja od dvije godine i to zbog toga što se nametljivo ponašao prema pjevačici.

Kako stoji u optužnici, muškarac se tereti da je od 13. avgusta 2019. do početka septembra 2020. preko e-maila i raznih profila na Instagramu slao neprimjerene poruke na Rozgin e-mail i Instagram.

U tim je porukama insistirao da se njih dvoje moraju da se druže, iskazujući joj veliku privrženost, a slao je i poruke u kojima je insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu te je otvoreno govorio da želi sa njom da ima intimne odnose.

Pjevačica je odbila svaku komunikaciju sa njim, no on je nastavio i slao joj je svoje fotografije i fotografije sebe kako vozi svoj skupocjeni automobil, te joj je nudio da ide u određene splitske trgovine u kojima je on ostavio poklone kupljene specijalno za nju.

Sredinom avgusta ove godine pojavio se na kućnim vratima pjevačice, više puta je zvonio u nadi da će mu otvoriti, a kako bi joj pokazao da misli ozbiljno, fotografisao se ispred ulaza u njenu zgradu i to da se vidi njeno ime, te joj slao te fotografije.

Nastavio je i u sledećim danima da šalje bezbroj poruka u kojima je uporno naglašavao da želi sa da njom ima blisku vezu i intimni kontakt.

Kad je krajem avgusta ove godine vidio da je ona na Instagramu objavila fotografiju sa Peristila gdje je bila sa društvom, najavio joj je u porukama da će doći, što je i napravio te joj se obratio.

Rozga je odbila sa njim da komunicira i tražila je da je ostavi na miru i više ne uznemirava. Sve je potom prijavila i policiji.

Muškarac je na ispitivanju priznao da je tačno sve što je pjevačica rekla policiji te da joj se prvi put obratio 2017. preko “Facebooka”.

Potvrdio je sve navode iz krivične prijave te je rekao da sad zna i vidi da pjevačica sa njim ne želi kontakt. Rekao je i da je očito imao pogrešno mišljenje, te je spreman da prestane ovako da se ponaša.

Ako Opštinski sud prihvati nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravosnažna predložena uslovna kazna. Ako on podnese žalbu, tada će ići na suđenje te u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni sa osam mjeseci zatvora, uz rok iskušenja od tri godine, piše Slobodna Dalmacija.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram