MASKE VIŠE NISU POTREBNE NAPOLJU Popuštaju mjere uvedene zbog virusa korona

Nošenje zaštitne maske od danas više nije obavezno na otvorenom prostoru, saopšteno je danas nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

FOTO: srpskainfo.com

Ostaje obaveza građana da se u zatvorenim prostorijama, pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, pridržavaju uputstva Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Republički štab za vanredne situacije donio je, naime, Zaključak o izmjeni Zaključka o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona (SARS-CoV-2) od 14. maja ove godine, po kojem stupanjem na snagu ovog zaključka, odnosno već danas prestaje obaveza korišćenja zaštitne maske na otvorenom prostoru.

Osim toga, Republički štab je danas stavio van snage i svoj raniji Zaključak od 8. maja o prestanku obustave javnog prevoza lica.

-Prevoznici koji obavljaju prevoz lica su dužni organizovati rad u skladu sa Uputstvom JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i mogućnošću redukovanja broja polazaka na autobuskim linijama u skladu sa potrebama – navodi se u novom zaključku Štaba, kojim je prestala primjena ranije obustave javnog prevoza.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram