Mekana pogača s jogurtom gotova za 20 minuta

Ništa kao kada kuća zamiriše na vruću, domaću pogaču.

FOTO: pixabay

Ovaj miris podsjeća na djetinjstvo i bakin stari šporet, ali i recepte koji su bili bez mane. To je svakako ključni detalj ako želite ukusan hljeb, a mi vam donosimo baš takav recept - savršen! 

Sastojci: 2 jajeta, 2 dl jogurta, 230 gr brašna, 130 ml suncokretovog ulja, pola praška za pecivo, 1. kašičica soli.

Priprema: Mikserom umutite jedno jaje i jedno bjelance, dodajte jogurt i 130 ml ulja. Ovoj smjesi dodajte 230 gr mekog brašna, prašak za pecivo, so i sve izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini.

Pleh veličine 20x30 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa preručite smjesu. Premažite umućenim žumancem i pecite u zagrijanoj rerni na 230 stepeni oko 15 min.


Prijatno!

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram