„MI SE OVDJE MALO IGRAMO SKUPŠTINE“ Narodni poslanici opet uspjeli da NASMIJU GRAĐANE

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske trajala je tri dana, poslanici su raspravljali o nacrtima zakona, kritikovali i hvalili prijedloge, ali se i svađali, ponekad i našalili, te nasmijali građane koji su pratili sjednicu.

Kao i obično, zanimljivih izjava imao je mladi poslanik PDP, Draško Stanivuković, koji ovaj put nije pozdravljao baku, ali je zamolio predsjednika Skupštine „da malo cinculicne zvonom i utiša ostale poslanike“.

Stanivuković je, komentarišući izdvajanja za plate, rekao „ne znamo mi praviti budžet, znamo samo da munemo“, a pojedine navode svojih kolega prokomentarisao izjavom „mi se malo ovdje igramo Skupštine“.

Zanimljivih izjava imaju i poslnik SDS Nebojša Vukanović, koji je govoreći o diplomama naveo da je „poplava lažnih diploma poplavila prosvjetu“, te je navodio imena prisutnih i pitao ih da objasne porijeklo svojih diploma.Ipak, ostao je bez odgovora, a nekoliko puta bio je i isključen iz rasprave.

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Nebojša Vukanović

Narodni poslanik SNSD Igor Žunić nekoliko puta replicirao je narodnom poslaniku SDS Miladinu Staniću, koga je on na kraju pitao da donese svoj indeks, pa da ih uporede i vide ko je imao bolje ocjene.

Poslanici su se dotakli i priča o odlasku stanovništva, pa je narodna poslanica PDP Jelena Trivić rekla da će se „ovim tempom svi iseliti, te da će ostati samo oni u NSRS i oni u zgradi Vlade“, a njen kolega Žunić joj je kasnije rekao da  izgleda „neće moći da skupe ni 80 poslanika“.

Poslanici će ovu sjednicu nastaviti u februaru, kao što je planirano, jer im je ostalo još nekoliko tačaka dnevnog reda.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram