Milojević “juri” rekord Miljana Miljanića

Vladan Milojević je sa Crvenom zvezdom ove sezone oborio brojne rekorde. Plasman u Ligu šampiona, trijumf nad Liverpulom, ogromna prednost nad Partizanom u prvenstvu, dugi niz nepobjedivosti sve će se to pamtiti. A Milojević ima šansu da naredne sezone oboi još jedan rekord.

Vladan Milojević će postati prvi trener od Velibora Vasovića koji je kompletirao dvije pune sezone na klupi Zvezde. Veliki motiv za trenera Crvene zvezde predstavlja ime legendarnog Miljana Miljanića, jedinog trenera u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana koji je uspeio da osvoji tri uzastopne šampionske titule sa crveno-bijelima.

Trofejni klub  je u j istoriji samou dva puta uspio da veže tri šampionska trofeja. Prvi put je to učinio pod vođstvom Miljanića u sezonama 1967/68, 1968/69, i 1969/70, dok je za drugi niz bila zaslužna zlatna generacija koja se popela na krov Evrope i svijeta. Ipak, u sve tri sezone (1989/90, 1990/1991, 1991/92) Crvenu zvezdu su vodlili različiti treneri. U prvoj na klupi sedeo Dragoslav Šekularac, u drugoj Ljupko Petrović, a u trećoj Vladica Popović. Ako ostane na klupi Milojević će imati šansu da se izjednači sa legendarnim MIljanićem.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram