Milošević: Ferguson me uveo u trenerske vode

Savo Milošević je zvanično predstavljen kao novi trener fudbalera Partizana. Legendarni napadač “crno-bijelih” će debitovati u Kruševcu, a uprkos brojnim problemima koji potresaju klub on je optimista. Milošević ima profi licencu i ističe da je njegov cilj jasan.

– Želim da vratimo Partizan tamo gdje pripada – rekao je Milošević.Glavni ,,krivac“ za ulazak u trenerske vode bio je po njemu legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

– Često sam govorio da nikada neću biti trener, to se promijenilo kada sam radio u UEFA sa najvećim trenerima. Predsjednik komisije je bio ser Aleks Ferguson, koji mi je tada govorio da razmislim da budem trener. Posljednje dvije godine u Savezu nisam imao direktna zaduženja, jer sam se pripremao za ovu ulogu. Imao sam ponude za druge funkcije, ali uži krug mojih ljudi je znao da sam se opredijelio da budem trener – rekao je Milošević.

Svjestan je nedostatka iskustva i teške situacije u kojoj se trenutno nalazi.

– Moj minus je zanatski dio, ali je plus što sam obavljao druge funkcije zbog kojih vidim sliku. Znam koji me problemi čekaju. Jako je bitno za mene i sve nas u Partizanu da realno sagledamo sliku, da ono što nas čeka neće biti lako. A kada to znate, ja ću uraditi sve za dobrobit kluba, jer će biti mnogo problema i prepreka – istakao je Milošević.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram