MOGUĆE OZBILJNIJE MJERE Brnabić predlaže NOŠENJE MASKI i ZABRANU OKUPLJANJA na teritoriji cijele zemlje

Zbog trenutne epidemiološke situacije razmišlja se o uvođenju novih mjera, a odluku o tome Vlada Srbije će, nakon konsultacija sa Kriznim štabom za borbu protiv korone, donijeti danas ili sutra.

FOTO: Sava Radovanović/Tanjug

To je najavila premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba, koji se od juče ponovo redovno obraća javnosti u 15 časova, kao što je bilo u jeku epidemije korona virusa.

Premijerka Brnabić je juče istakla da će Kriznom štabu predložiti obavezno nošenje maski na teritoriji cijele zemlje, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

– Nisam još to predložila Kriznom štabu, o tome ću razgovarati sa strukom – rekla je ona.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dvije sedmice u svim lokalnim samoupravama, piše Blic.

– U ovakvim vremenima nisu nam potrebne proslave, rođendani, da ne kažem najmanje protesti – kazala je Brnabićeva.

Kako je najavila, ili danas popodne ili sutra ujutru biće sazvan Krizni štab.

Premijerka je objasnila da se mjere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

– Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mjere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas – rekla je Brnabićeva.

Podsjećamo, Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 od ponedjeljka se ponovo svakodnevno obraća naciji.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram