Na prodaju prvi ikad OBJAVLJENI TVIT na Tviteru

Da svaka roba ima svog kupca najbolje dokazuje podatak kako je na prodaju stavljen prvi ikad objavljeni tvit na Tviteru. Može biti vaš, ako budete najbolji ponuđač.

FOTO: InfoBijeljina

Šef Tvitera, Džek Dorsi, odlučio se na pomalo neobičan potez. Naime, na prodaju je stavio prvi tvit ikad objavljen na Tviteru.

Riječi “just setting up my twttr” ponuđene su na prodaju kao jedinstvena digitalna memorabilija na stranici Valuables by Cent, na kojoj vlasnici tviteva mogu prodavati svoje tviteve svima koji su zainteresovani. Istorijske riječe objavljene su na Dorsijevom Tviter profilu 21. marta 2006 godine, a u samo nekoliko minuta nakon što je oglašena prodaja ovog tvita, ponude su dostigle i 100.000 dolara. Tokom jučerašnjeg dana najviša ponuda je bila 500.000 dolara, a dao ju je Singapurac Džastin San, osnivač i direktor Tron Fundation i Tron Networka, najbrže rastuće mreže javnog blokčeina.

Dorsijev tvit jedan je od najpoznatijih na Tviteru i predstavlja početak nove ere u razvoju društvenih mreža.

Na platformi Valuables navode kako “postoji samo jedna jedinstveno potpisana verzija tvita, a ako se autor složi, može biti vaša zauvijek”. U prijevodu, osoba koja ponudi najviše i “kupi” tvit dobiće potpisani digitalni sertifikat, potpisan kriptografijom, u kojem će biti sadržani metapodaci originalnog tvita.

Međutim, to ne znači da će taj tvit odjednom biti prebačen na profil novog vlasnika. Originalni tvit i dalje će biti dostupan na Tviterovim stranicama, piše zimo.hr.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram