Najluksuznija verzija igre “monopol”

NJUJORK, Luskuzna verzija popularne igre “monopol”, napravljena na zlatnoj tabli sa dijamantskim figurama, biće izložena u Američkom finansijskom muzeju u Njujorku.

FOTO: pixabay


Ova verzija “monopola”, igre koju su izmislila braća Parker, košta dva miliona dolara /1,5 miliona evra/ i najskuplja je na svijetu.


“To nije samo društvena igra. To je umjetničko djelo”, izjavio je Sidni Mobel – 84-godišnji draguljar i autor ove luksuzne verzije igre “monopol”.


Tabla je izgrađena od čistog 18-karatnog zlata, a samo set kockica za bacanje sa 42 dijamanta vrijedan je 10.000 dolara /7 000 evra/,  pošto je svaka “tačka” koja označava broj – dijamant. Figure su takođe ukrašene dragim kamenjem.


Svaki igrač posjeduje unikatnu figuru.


Ovaj “monopol” biće naredne dvije godine izložen u Muzeju u Njujorku – da bi javnost mogla da vidi ovu luksuznu,  neobičnu tablu koju je izradio draguljar poznat po izradi luksuznih predmeta kao što su dijamantske mišolovke i  zlatne konzerve za sardine.


On je na ideju o zlatnom “monopolu” došao još krajem osamdesetih, a u međuvremenu je napravio i dragocjene domine, šahovske table…

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram