NAKON PRIMJEDBI POSJETILACA Ilić: Bandere ćemo izmjestiti iz jezera

Brojni građani potražili su proteklog vikenda osvježenje na jezeru Šljivno na Manjači, novom izletištu koje je nedavno uređeno i otvoreno za posjete. Građani koji su ga već posjetili kažu da je voda izuzetno topla, plaža lijepa, ali da ugođaj kvare bandere, koje su bukvalno u samom jezeru.

FOTO: srpskainfo.com

Ovaj turističko-rekreativni kompleks nalazi se na oko 30-ak minuta vožnje od grada. Obale i plaže su nasute šljunkom, jezero je poribljeno amurom i tolstolobikom, čija je funkcija čišćenje unutrašnjosti od trave i korova. Analiziran je kvalitet vode u jezeru, a rezultati pokazuju da je mikrobakteriološki i hemijski sastav izuzetno dobar.

Izgrađena su tri velika prostora s nadrstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima je na raspolaganju i veliki parking za automobile i autobuse. Ovaj projekat zajedno su radili Centar za razvoj sela i Gradska razvojna agencija.

Ono što je prvim posjetiocima zasmetalo jeste što se neke bandere javne rasvjete nalaze u vodi.

– Nema nikakve bojazni od struje, bandere ne mogu nikakvu štetu napraviti. One su od ranije na tom mjestu, ali prebacićemo ih na drugu stranu puta. Nije bilo vremena da to uradimo do sada, ali biće svakako izmještene – poručio je Draško Ilić, direktor Centra.

Ovih dana, kako najavljuje, biće potpisani i ugovori s ponuđačima kako bi se dodatno upotpunio sadržaj na izletištu, između ostalog ugostiteljski objekti koji će nuditi hranu i osvježenje, trgovine, škola sporta za najmlađe i olimpijsko dječje selo. Do kraja sezone ponuda bi trebala biti kompletirana.

–Manjaču je već posjetilo nekoliko hiljada ljudi, pune su plaže, ležaljke, kao da ste na moru. Definitivno se pokazala opravdanost jednog ovakvog projekta u blizini Banjaluke – zaključuje Ilić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram