NASTAVLJENA PODRŠKA Odbojkaški savez Republike Srpske podijelio novi kontigent lopti

Odbojkaški savez Republike Srpske, u teškom vremenu zbog pandemije korona virusa, nastavio je realizaciju pomoći klubovima, a ovaj projekat pokrenut je prošle godine.

FOTO: OSRS

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović minule sedmice uručio je po 10 lopti za četiri kluba, 27. maja osam klubova je dobilo ovu donaciju, a u planu je da se do kraja godine lopte uručene za još 12 klubova.

-Radi se o realizaciji projekta i nastojanju da se klubovima pomogne u treškom vremenu koje sa sobom nosi i brojne finasijske probleme. Program je započeo prošle godine. U pripremi je i program podrške školama odbojke u okviru odbojkaških klubova koji sa sobom nosi širi aspekt podrške, unaprijeđenje stručnog rada, selektiranje igrača, osposobljavnje stručnjaka za rad sa mladima i naravno nabavki odbojkaških lopti koje u potpunosti odgovaraju toj uzrasnoj kategoriji.  Na ovaj način , na bazi jasno definisanih kriterijuma, Odbojkaški savez Republike Srpske želi da pomogne svim klubovima u prostoru cijele Republike Srpske. Ovaj projekat je krenuo od izrazito nerazvijenih opština, preko srednje razvijenih pa do najrazvijenijih – objasnio je predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović.

Sa ovom podjelom obuhvaćena  su 32 kluba, a prvo uručenje je bilo donacija pokrajinskog sekretarijata za sport i omaldinu Vojvodine uz podršku pokrajinskog sekretara za sport Vladimira Bateza.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram